Caroline Kortooms
Creatieve pionier

Samen met mijn broer Jean Gelissen ben ik bedenker en oprichter van Attractiepark Toverland te Sevenum. Als Algemeen Directeur leidde ik het park, zo’n 20 jaar lang, op authentieke wijze door turbulente jaren van zeer snelle groei tot de volwassen schaal die Toverland inmiddels heeft bereikt. Begin 2020 was het moment daar om, na de realisatie van 2 nieuwe themagebieden en met een gasttevredenheid van een 9.1, mijn ‘toverstok’ over te dragen aan de volgende generatie. Vol verwondering en dankbaarheid kijk ik terug naar wat Jean en ik samen met het prachtige Toverteam tot stand hebben mogen brengen.

Toverland vliegt krachtig en autonoom verder…… en ik ook 😊

Als Gezondheidsmaker van stichting ‘Wat Kies Jij?’ heb ik vervolgens de afgelopen jaren mogen bijdragen aan het inspireren van 280.000 Noord- Limburgers tot het maken van bewuste, gezonde keuzes. Deze pioniersrol in het aanjagen van een hele regio heeft mijn passie voor cultuurtransities nóg meer aangewakkerd en me vooral bevestigd in wat ik al lang wist uit mijn Toverlandtijd:

We kunnen niet dwingen tot gewenst gedrag.
Thuis niet, op school niet, op het werk niet.
Wat we wél kunnen doen is inspireren tot het nemen van de eigen verantwoordelijkheid.

Het is mijn expertise om, samen met opdrachtgevers en hun teams, een hedendaagse, vitale bedrijfscultuur te realiseren die bijdraagt aan een veilige en resultaatgerichte werkomgeving.
Hoe steviger dit fundament van een organisatie is,
hoe sterker de draagkracht en de flexibiliteit,
hoe minder weerstand tegen veranderen,
hoe evenwichtiger het toekomstperspectief.