Reviews
Uit het hart

‘People will forget what you said,
People will forget what you did,
But people never forget how you made them feel’. Maya Angelou

Als ik terugdenk aan Toverland (en dat doe ik graag),
denk ik niet aan de attracties, niet aan de shows of de grote events.
Dan denk ik aan de mensen die naast me stonden toen we ons door de
chaos en hectiek van onze snelle groei heen worstelden. Die me volgden om de meest hoge bergen te beklimmen en die me vertrouwden toen we samen door de mist roeiden om uiteindelijk ons themagebied Avalon te bereiken.
Om dit samen met mijn familie te mogen doen maakt het extra magisch.
Voor altijd in mijn hart.

In paars de woorden van mijn dierbare Toverlandcollega’s
In rood en oranje de woorden van inspirerende zakenrelaties.

Als spreker maar vooral als mens ken ik Caroline als open, recht door zee, de belichaming van waar ze over spreekt: Zachte kwaliteiten en harde resultaten. Haar presentatie is oprecht, persoonlijk en kwetsbaar, terwijl resultaten centraal blijven staan. Heldere focus en een no-bullshit benadering. Caroline staat voor wat ze zegt en durft zich daar hard voor te maken; èn kwetsbaar menselijk èn resultaat gericht, zonder aan een van beide een consessie te doen.

What you see is what you get. Liefde in actie, menselijke maat èn resultaatgericht. Het kan dus wél! 

Kees Klesman, Club van Elf

Ik zal jouw gedachtegoed vol trots blijven uitdragen aan al onze collega’s zodat we nog jarenlang magische gelukservaringen blijven creëren.

Tessa Maessen


Onder andere jouw hartelijke ontvangst zorgde ervoor dat ik me vanaf de eerste seconde thuis heb gevoeld bij Toverland. Dank je wel voor alle inspiratie, motivatie en vertrouwen die je ons hebt gegeven. Dit heeft mij absoluut geholpen een betere werknemer én een beter mens te worden.

Bart Jaspers

Caroline heeft aan een groep ambitieuze jongeren tijdens een talentendag, een presentatie gegeven over leiderschap. Bijzonder was dat het niet ging over haar rol in het succesvolle magische Toverland maar over haar als persoon. Een echte eye-opener want jongeren van nu ervaren kwetsbaar opstellen nog steeds als een “zwakte”. Caroline vertelde oprecht over haar eigen ervaringen en inzichten en ook hoe belangrijk en krachtig het is om grenzen te stellen. Dankzij de eerlijke en kwetsbare opstelling ervaarden onze jongeren haar als een sterke leider die absoluut inspireerde.

Caroline creëert tijdens haar presentaties de magie om jezelf te gaan ontdekken en vanuit die magie leiding te geven!

Yvette Manderveld, JUMBO Supermarkten B.V.


Je hebt me geleerd om mensgericht te handelen, leiderschap te tonen maar ook dat zelfs directeuren af en toe fouten kunnen maken. Bedankt voor de wijze lessen, je eerlijkheid en het vertrouwen dat je me hebt gegeven.

Luke Verhoeven


Ik heb Caroline leren kennen als een bevlogen, visiegedreven leider die er alles aan is gelegen om bedrijfsresultaten op een mensgerichte manier te realiseren.
Ze weet als geen ander draagvlak en veranderbereidheid binnen dynamische organisatieomgevingen teweeg te brengen. De business transformatie en successen die zij in de loop der jaren bij Toverland heeft gerealiseerd zijn een krachtig bewijs van haar werkwijze. Caroline weet met haar aanstekelijk enthousiasme mensen te raken en daarmee organisaties in beweging te brengen. Daarnaast is ze een gepassioneerde spreker, inspirator en coach. Ze kan letterlijk putten uit een rollercoaster aan praktijkervaring, waardoor haar verhalen immer boeiend en overtuigend zijn.

Dr. Pieter Cornelis, Voormalig directeur Strategie & Ontwikkeling Toverland

Als dat enthousiasme en vrolijkheid van de medewerkers, komt allemaal voort uit jouw eigen enthousiasme. Altijd lachen, altijd even zwaaien, dat is tekenend voor jou. Wij zorgen met ons allen dat de magie van Toverland altijd goed bewaard blijft.

Michiel

Ik wens dat jij jouw visie over leiderschap met heel veel bedrijven kunt delen zodat iedereen kan werken op een plek als Toverland. Waar het niet uitmaakt of je directeur bent of vuilnisbakken verschoont. Waar we allemaal gewoon mooie mensen zijn. We gaan er alles aan doen om die visie vast te houden.

Peggy vogels

Als Algemeen directeur is Caroline voorgegaan in het ontwikkelen van Toverland tot een van de meest toonaangevende attractieparken van Nederland.

Caroline leidde de organisatie en haar visieteam vanuit de organisatiewaarden waarbij “Discover your own magic” en “Mens en Resultaat in balans” haar uitgangspunten waren. Vanuit deze waarden en vertrekpunten maakte ze keuzes en liet ze ons ook keuzes maken. In alle stappen in de ontwikkeling van Toverland waren de visie en waarden het kompas. Caroline vertelt daar verhalend en inspirerend over. Voor ons was Caroline een leider met een heldere visie, positief, kleurrijk en goedlachs, een inspirator en een hele fijne collega. Ze heeft de organisatie gebracht waar deze nu staat en het stokje overgedragen aan de volgende generatie. Wij hebben genoten van de samenwerking en wensen haar veel succes in haar volgende stap!

Visieteam, Toverland

Dat je nog ongelooflijk veel bedrijven en personen mag gaan inspireren. Zorgen dat men een duidelijke visie heeft en dat allemaal met een juiste balans. Dank voor alles dat ik de afgelopen jaren heb geleerd.

Rik van Didden


Samenwerken met Caroline is een betoverende ervaring.
Ik heb haar leren kennen als een professional met inhoud, energie én warmte.
Een bijzondere combinatie die je niet vaak tegenkomt.
Caroline heeft laten zien dat als je hard werkt aan de zachte kant van je leiderschap en bedrijfscultuur je heel veel kunt bereiken.

Roel Welsing, Algemeen Directeur Apeneheul


De speech die je bij de persopening van Scorpios gaf zorgde er mede voor dat Toverland nooit meer uit mijn leven is gegaan. Ik ga je enorm missen. En ook je zelf gebakken hamburgers op de Midzomeravonden.

Freek Nellesteijn


Vrouwen aan de top! Wat een mooi en leerzaam verhaal van deze bijzonder krachtige carrière vrouw. Deze vrouw gaf niet alleen gepassioneerd leiding aan het snelst groeiende attractiepark van Nederland, maar leerde zichzelf, door een geheel eigen visie, ook een eigen leiderschapsstijl en vormde daardoor een maatwerk bedrijfscultuur.

Zingeving, zoekdrang, passie, kwetsbaarheid en trots zijn de rode draad in deze lezing die jong en oud kan helpen bij het maken van intrinsieke keuzes voor nu en altijd.

Marjon Ouwens-Reus, Park Theater Eindhoven


Wat een powerwoman ben jij zeg, niet normaal! Jij hebt mij en het hele toverteam altijd op een zeer aangename manier weten te inspireren/enthousiasmeren en weten te leiden. Ik wens je toe dat je altijd je eigen kracht blijft vinden in de dingen die je gelukkig maken.

Jim Titulaer

Caroline heb ik leren kennen als een zeer betrokken dame, die met haar enthousiasme anderen moeiteloos lijkt mee te nemen naar een hoger niveau van gastvriendelijkheid. Niet de gastvriendelijkheid, die voortkomt uit afspraken en aangeleerde maniertjes, maar gastvriendelijkheid, die ontstaat vanuit liefde voor de business, het bedrijf en de mensen.
Die oprecht is en er voor zorgt dat medewerkers het bedrijf en elkaar op handen dragen op een manier dat het voor iedere gast voelbaar is.

Mascha van Till, General Director Walibi Holland

Ik heb je Toverland in al die jaren groot en volwassen zien maken met al je kracht en passie. Mooi dat ik met je heb mogen samenwerken in alle goede en alle lastige tijden van Toverland. En het meest waardevolle is dat ik de kracht van visie heb mogen leren.

Roy Vercoulen

In het volgen van je hart zitten geen zekerheden, wel oneindige kracht.
Dit typeert Caroline. Een prachtig mensen mens dat zich in het leven durft te blijven ontwikkelen. Vallen en weer opstaan. Kunnen doorgaan met het goede, loslaten van wat was. Ze inspireert anderen het beste in zichzelf te laten zien. Altijd op zoek naar verbinding en het samen doen.

Jan Konijnenburg, Bedrijfsarts

Dank je wel voor de fantastische bijdrage die je hebt geleverd aan de werksfeer.

Janine Houben